Примена хотелских информационих система у пословању (ProSoft Sistem)
Каталошки број програма: 1129
Не
Академија струковних студија Београд, Булевар Зорана Ђинђића 152а, info@assb.edu.rs, 0112698205
Андреа Жерајић, andreazerajic@gmail.com, 0112547255, 0631110777
Ивана Лончар, Доктор наука за менаџмент и бизнис, ужа , Академија струковних студија Београд, Одсек ВХШ; Милан Вујић, Доктор економских наука, Академија струковних студија Београд, Одсек ВХШ; Борко Милаш, Мастер, Факултет организационих наука
Ивана Лончар, Доктор наука за менаџмент и бизнис, ужа , Академија струковних студија Београд, Одсек ВХШ; Милан Вујић, Доктор економских наука, Академија струковних студија Београд, Одсек ВХШ; Борко Милаш, Мастер, Факултет организационих наука
стручни предмети у средњем стручном образовању
наставник стручних предмета – средња стручна школа - компетенције наставника за уже стручну област;
наставник изборних и факултативних програма/предмета - компетенције наставника за уже стручну област;
директор/помоћник директора - компетенције директора за планирање, организовање и контролa рада установе
Методика рада са ученицима којом се подстиче развој функционалних знања, вештина и ставова (учење и настава оријентисани на компетенције и исходе, активно учење, истраживачке методе, тематска настава, пројектно учење)
Указивање на актуелне захтеве тржишта рада у угоститељској индустрији и оспособљавање наставног стручног кадра за практичан рад у хотелским информационим системима.
Детаљније упознавање и схватање функционисања ПМС система кроз појединачне секторске модуле у директном раду са клијентима у хотелском пословању. Полазници стичу вештине примене информационог алата у својим пословним процесима и пракси. Програм доноси вишеструку корист, школа постаје конкурентнија, полазници спреминији за рад и трансфер знања, а послодавци добијају квалификовани кадар из области хотелијерства.
Стварање вештина рада у ПМС систему као и схватање значаја постојања и употребе самих система у савеменим условима како би се олакшали, убрзали и унапредили процеси рада у угоститељској индустрији.
- 1. дан
- Значај и улога информационих и дигиталних технологија у савременим токовима туризма
- Пауза
- ХИС (Хотелски информациони систем) - привилегија или неопходност у хотелском пословању
- Пауза за ручак
- ProSoft Sistem - детаљан приказ рецепцијског модула
- Пауза
- ProSoft Sistem – интерактивна радионица: Home page, радни простор и алати
- 2. дан
- ProSoft Sistem – интерактивна радионица: журнал, извршне функције
- Пауза
- ProSoft Sistem – интерактивна радионица: извештаји и анализе, разно
- Пауза
- Практична провера стеченог знања
30
дана:
2
бодова:
12
Оквирна планирана цена је 10000 динара по полезнику, што укључује котизацију, ручак и освежење за дводневни програм.