Упутства

У овом упутству описан је поступак пријаве на конкурс за одобравање програма сталног стручног усавршавања. Пријава на конкурс се врши у 3 корака.

1
Регистрација организатора
 
2
Пријава програма на конкурс
 
3
Достављање документације
 

Регистрација организатора

Регистрација организатора се врши само једном. Након тога помоћу података које сте користили приликом регистрације имаћете могућност приступа делу апликације за пријаву програмa, преглед пријављених програма, најаву обука и слање извештаја. У навигационом менију изаберите опцију "Регистрација организатора програма".

формулару за регистрацију је подељен на два дела. У првом делу унесите основне податке о организатору програма:

Кликом на дугме "Следећи корак" прелазите на други део формулара у коме је потребно унети податке особе за контакт запослене код организатора програма:

Кликом на дугме "Следећи корак" биће приказане све унете информације. Имејл адресу особе за контакт и лозинка коју сте унели приликом регистрације користите за све остале активности: пријаву програма, најаву обуке, слање извештаја.

Кликом на дугме "Пошаљи" завршавате регистрацију организатора, ако је протекла успешно добијате одговарајућу поруку.


Пријава програма на конкурс

У навигационом менију изаберите опцију "Пријава организатора".

На страници за приступ унесите податке које сте користили приликом регистрације (Имејл-адреса особе за контакт и лозинка). Након тога кликните на дугме "Пријава"

Уколико сте се успешно пријавили у навигационом менију појавиће се опције "Пријава програма" и "Преглед пријављених програма". Изаберите опцију "Пријава програма".

Пријава програма се врши попуњавањем формулара у три корака, у првом кораку уносите основне информације о самом програму, у другом кораку уносите сценарио програма обуке, док у трећем кораку уносите радне биографије аутора и реализатора. Поља означена * су обавезна, за свако поље приказан је број карактера који сте унели као и максималан број карактера.

Кликом на дугме "Следећи корак" прелазите на други део формулара за креирање сценарија програма. За пријаву програма који се изводи путем интернета поред сваке теме налази се и поље "Начин извођења" у коме је потребно изабрати да ли се тема изводи непосредно или онлајн. Теме у оквиру једног дана/недеље додајете кликом на дугме "Додај тему", док дане односно недеље за онлајн програме додајете кликом на дугме "Додај нови дан/недељу"

Кликом на дугме "Следећи корак" прелазите на трећи део формулара за уношење радних биографија аутора и реализатора програма. У овај формулар можете унети податке за све ауторе и реализаторе програма. Након попуњавања података за једног аутора/реализатора кликом на дугме "Додај новог аутора/реализатора" појављују се нова поља за унос следеће радне биографије. Под ставкама "Радно искуство", "Стручни скупови, програми, пројекти", "Објављени научни/стручни радови", "Објављенe књиге", "Награде", "Искуство као реализатора" можете унети неограничени број ставки кликом на дугме "Додај ставку". На следећој слици додате су све ставке под секцијом "Радно искуство", једна под секцијом "Стручни скупови, програми, пројекти" док су под осталим секцијама све ставке обрисане.

Кликом на дугме "Пошаљи" отвара се прозор у коме је потребно потврдити слање на дугме "Да, пошаљи!" Пре слања формулара можете се вратити на претходна два корака кликом на дугме "Назад" и проверити све унете податке. Уколико су подаци о програму који сте унели у складу са Правилником добијате поруку о успешном слању, уколико неки од услова није испуњен добићете поруку са информацијом који део је неопходно исправити како би програм био успешно пријављен.

Достављање документације

Након успешне пријаве програма бићете преусмерени на страницу за преглед пријављених програма. До ове странице можете доћи и избором опције "Преглед пријављених програма" у навигационом менију. На страници ће бити приказани сви програми које сте успешно пријавили.

Кликом на дугме "Акција" појавиће Вам се доступне опције за изабрани програм у зависности од статуса програма.

Изаберите опцију "Преглед програма". Након тога можете прегледати све податке које сте унели приликом пријаве програма.

Кликните на дугме "Штампање". Изаберите штампач или опцију "Save as PDF", "Microsoft Print to PDF", ако желите да креирате PDF документ који ћете касније штампати.

Кликом на дугме "Save" појавиће се прозор за избор локације на Вашем рачунару на којој желите да сачувате PDF документ. Након штампања на последњној страни потребан је потпис овлашћеног лица и печат.

Штампану верзију пошаљите на адресу:

Завод за унапређивање образовања и васпитања,
Центар за професионални развој запослених у образовању,
Фабрисова 10/1,
11000 Београд.

Овим је процес пријаве програма у потпуности завршен.

У припреми!

У припреми!

У припреми!